Isnin, 13 Mac 2017

(F2) - SIAPA PAS KELANTAN DISISI ALLAH (al-Quran) ?

Siapa PAS kelantan disisi Allah (al-Quran)- (f2)

AM
2.1 PAS - difahami sebagai "parti Islam semalaysia" yang ditubohkan pada Sept 1951 setelah berlaku kekalahan dalam pemilihan pucuk pimpinan UMNO, dimana sayap Agama UMNO itu sendiri istihar keluar dari UMNO dan menubohkan PAS - "parti Islam semelaysia"

2.2.1 Paa - bermakna (P)ertubuhan : difahami...
2.2.2 Alif - bermakna (A-i)slam : mengelirukan (*) ?
2.2.3 Sin - bermakna (S)emalaysia : difahami.

(*) Apa itu Islam yang ditampal pada pertubohan Pas itu ?... persoalan yang perlu dijawab dengan tuntas : jelas, tegas, tegoh.

a) Apa itu Islam yang dipinjam dari kalimah bacaan al-Quran "al-Islam" yang diketahui difahami sekadar dengan takwilan sahaja kepada kalimah bacaan al-Quran yang lain..."salama, silmi, sullami, istaslama... kemudian dipinjam jadi Islam untuk ditampal pada Pas itu ?

b) Apakah penampalan Islam (al-Islam) kepada Pas itu adalah sah & dibolehkan pada sisi hukum Allah (al-Quran) ?... para berikut hendalah diselesaikan semua persoalannya :

1) Apa itu (hakikat- kalimah mutasyabihat : samar-samar) bacaan al-Quran "al-Islam" yang dipinjam jadi Islam ?

2) Hak & kekuasaan siapa yang berkuasa menguatkuasakan "al-Islam" (kepada mana-mana anak Adam) ?

3) Pada bahagian mana jasad anak Adam itu, "al-Islam"nya bersarang ?

4) Terhadap apakah anak Adam [pemimpin, ahli pertubohan] itu mengutkuasakan "al-Islam"nya ?

5) Bagaimana menjadi golongan [pemimpin & ahli pertubohan] "al-Islam" yang benar disisi Allah (al-Quran) ?

6) Bagaimana [pemimpin & ahli pertubohan itu] gugur dari golongan yang diredhai Allah "al-Islam" (Islam - I'ttiqad uluhiyyah : Lillaahi) ?

7) Gugur dari golongan yang diredhai Allah "al-Islam", [pemimpin & ahli pertubohan itu] jadi golongan apa ?

8) Apakah yang memisahkan (hudud : had) antara golongan diredhai Allah "al-Islam" VS "al-Yahud" - golongan yang dilaknati Allah sampai Qiamat / sampai mati - yang mana dulu berlakuNya ?

9) Siapa sebenarNya golongan yang diredhai Allah "al-Islam" VS "al-Yahud" - golongan yang dilaknati Allah dibumi Malaysia hari ini ?

Mohon Ybhg Dato Sri & Dato zahirkan pencerahan untuk kepentingan umat yang mengaku berAgama tauhid (ad-deen - rububiyyah : perihal zat Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun yang tidak boleh di Murtadkan) & mengaku berI'ttiqad (yakin qalbu) diredhai Allah Islam (al-Islam - uluhiyyah : perihal hak-hak mutlak zat Allah yang tidak boleh di Syirikkan) diseluroh dunia hari ini ] <
///
cont > F3...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(G83) BAHAYA SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH.

SYIRIK TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH. <3 membersih, menyucikan diri sendiri, kaum, puak, jama'ah, pertubohan, parti ...