Isnin, 13 Mac 2017

(F5) - SIAPA PAS KELANTAN DISISI ALLAH (al-Quran) - KUFUR

Siapa Pas kelantan disisi Allah (al-Quran)
Pas kelantan KUFUR (niat - tanpa Lillaahi), maka putuslah hubungan dengan Allah & terlindung dari rahmat Allah serta jauh lagi dari redha Allah (lillaahi - al-Islam).

5. Pas (pemimpin, ustaz, lebai kelaghoh, ahli taksub - bukan ahli biasa Pas) adalah golongan Kufur (niat - tanpa lillaahi) apabila berniat... (belum amal : baca lagi)... hendak membacakan ayat-ayat Allah (al-Quran) serta Hadis, Sunnah, Sirah yang sudah tentu meliputi perkara dasar agama : ketuhanan yang Empat dalam Dua pasangan dengan Dua pokok - agama (ad-deen - tauhid rububiyyah : perihal zat Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun yang tidak boleh di Murtadkan) yang mewajibkan Islam (al-Islam - uluhiyyah : perihal hak-hak mutlak zat Allah yang tidak boleh di Syirikkan) - ghaib qalbu, serta Dua furu' (branch) baginya, yaitu; Aqidah (al-Iman) yang mewajibkan Syariah-Fiqh (al-Ilmu) dengan semua cabang disiplin ilmu al-Islam itu - ghaib akal itu, untuk tujuan duniawi - politik (jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan duniawi), maka putuslah hubungan dengan Allah & terhijablah dari rahmat Allah, serta jauh lagi dari redha Allah (hakikat kalimah "al-Islam" - Lillaahi ).

5.1 A095
A095
Dan janganlah kamu jadikan pesanan-pesanan dan perintah (ayat-ayat) Allah (al-Quran - tidak terkecuali hadis, sunnah, sirah) sebagai modal (bahan, alat, tukaran, gadaian) untuk mendapat keuntungan dunia (politik - jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan) yang sedikit (nilai : faedahnya disisi Allah); sesugguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik kerana memberlakukan semata-mata kerana Allah - Lillaahi), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui. (kalau Pas dah jahil bertingket-tingket...nak buat macamana)
(Al-Nahl 16:95)
///
cont...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(G83) BAHAYA SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH.

SYIRIK TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH. <3 membersih, menyucikan diri sendiri, kaum, puak, jama'ah, pertubohan, parti ...