Isnin, 13 Mac 2017

(F6) SIAPA PAS KELANTAN DISISI ALLAH (al-Quran) - KAFIR

Siapa Pas Kelantan disisi Allah (al-Quran) ?
Pas kelantan KAFIR (amal - engkar larangan Allah - al-Quran) merupakan permulaan kepada hukum-hukum yang lain yang lebih berat.

6. Pas (pemimpin, ustaz, lebai kelaghoh, ahli taksub - bukan ahli biasa Pas) adalah golongan Kafir (amal - engkar larangan Allah - al-Quran) setelah niat yang Kufur (tanpa lillaahi - bukan semata-mata kerana Allah) itu dilaksanakan dengan amal (cara, sifat, kata-kata, perbuatan) anggota jasad - membacakan ayat-ayat Allah (al-Quran), hadis, sunnah, sirah bukan semata-mata kerana Allah - Lillaahi... sebeliknya kerana duniawi - politik (jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan duniawi).

6(a) A041
A041
Dan berimanlah kamu dengan apa yang Aku turunkan (Al-Quran) yang mengesahkan benarnya Kitab yang ada pada kamu, dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang mula-mula kafir (engkar) akan dia (al-Quran); dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayatKu (sebagai harga, alat, bahan, tukaran untuk) membeli kelebihan-kelebihan (duniawi - politik : jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan) yang sedikit faedahnya (disisi Allah); dan kepada Akulah sahaja hendaklah kamu bertaqwa.
(Al-Baqarah 2:41)

6(b) A042
A042
Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah, dan kamu sembunyikan yang benar itu pula (kerana, jika dibacakan akan terkena batang hidung sendiri) padahal kamu semua mengetahuinya.
(Al-Baqarah 2:42)

6.1 Kafir (amal - engkar larangan Allah - al-Quran) merupakan permulaan kepada hukum-hukum yang lain yang lebih berat disisi Allah (al-Quran) > Sesat - pasik & munafik > Syirik > Murtad.

6.2 Kafir (amal - engkar larangan Allah - al-Quran) adalah berdosa, belum lagi gugur dari Islam (al-Islam - uluhiyyah : hak-hak mutlak zat Allah yang tidak boleh di Syirikkan), kerana gugur dari Islam (al-Islam) itu adalah Syirik (yusyrik : tusyrik billaahi - merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan) terhadap hak-hak mutlak zat Allah.
///
cont...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(G83) BAHAYA SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH.

SYIRIK TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH. <3 membersih, menyucikan diri sendiri, kaum, puak, jama'ah, pertubohan, parti ...