Sabtu, 11 Mac 2017

(G11) KEBAB**N APA... POLITIK SAMPAI JATOHKAN HUKUM MURTAD ?

Kejahilan apakah yang sedang berlaku... Padahal kalimah bacaan al-Quran "al-Islam" (i'ttiqad uluhiyyah) serta FuruqNya (Aqidah : Syariah-Fiqh) tidak sama sekali berkaitan dengan Murtad (yartadda : yartadid mingkum undeeneh)...
... kaitan secara langsung dengan kalimah bacaan al-Quran "al-Islam" adalah Syirik (yusyrik : tusyrik billaahi) terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah.
Ketuhanan adalah perkara yang melibatkan AGAMA (ad-deen)- tauhid Rububiyyah : tauhid (zat) Allah wajib wujud hanya Satu - Ahadun : Wahidun yang tidak boleh di Murtadkan.
... & ...
ISLAM (al-Islam)- i'ttiqad Uluhiyyah : i'ttiqad yang diredhai Allah terhadap hak-hak mutlaknya yang tidak boleh di Syirikkan.
GHAIB QALBU
...VS...
GHAIB AKAL
Politik adalah perkara yang melibatkan AQIDAH (al-Iman - kepercayaan akal) 
... dari ...
SYARIAH : SYARA' - FIQH (al-Ilmu) dengan semua cabang ilmu bacaannya. 

KETUHANAN & POLITIK adalah perkara yang berpisah - Ghaib Qalbu <*|*> Ghaib Akal walaupun tidak terpisahkan, kerana kedua-duaNya adalah GHAIB DALAM DIRI setiap diri.

BATASAN HUKUM dalam perkara mainan Politik setinggi-tingga @ seberat hukumnya hingga Sesat (Aqidah - Syariah : Fiqh) - Pasik & Munafik sahaja, tidak sampai Syirik (yusyrik : tusyrik billaahi) terhadal hak-hak mutlak zat Allah & tidak mungkin sampai Murtad (yartadda : yartadid mingkum undeeneh) berpaling tadah dari tauhid (zat) Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun.

... MAKA KEBAB**N apa dalam mainan Politik sampai menjatohkan hukum MURTAD.

Ini lah akibatNya kejahilan kerana gagal mengenal (hakikah) kalimah bacaan al-Quran "al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah : perihal hak-hak mutlak zat Allah"...kemudian bercampur aduk pula fahamannya dengan (hakikat) kalimah "ad-deen - tauhid rububiyyah - perihal zat Allah yang wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun". 
///
Ab Sheikh Yunan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(G83) BAHAYA SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH.

SYIRIK TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH. <3 membersih, menyucikan diri sendiri, kaum, puak, jama'ah, pertubohan, parti ...