Sabtu, 11 Mac 2017

(G13) PEMISAH : HAD (hudud) : SEMPADAN ANTARA ISLAM (al-Islam) VS (al-Yahud) YAHUDI : SYIAH (Syaieyah) TANPA MENGIRA BANGSA MANUSIA MANA PUN.

PEMISAH : HAD (hudud) : SEMPADAN ANTARA ISLAM (al-Islam diredhai Allah) VS (dilaknati Allah al-Yahud) YAHUDI TANPA MENGIRA BANGSA MANUSIA MANA PUN.

SesungguhNya pemisah : had (hudud) : persempadanan antara golongan yang diredhai Allah Islam (al-Islam - i'ttiqad uluhiyyah) VS (al-Yahud - i'ttiqad Yahudiah) Yahudi & Syiah (syiaeyah) yang dilaknati Allah itu adalah bermula dengan I'ttiqad (yakin qalbu) Riya', Ujub, Sum'ah, Takabbur, kemudian zahir dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan Syirik terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah - (Haadu - cara, sifat, kata-kata, perbuatan Yehud - Jew's) & menafi, membatal, menentang takdir (qada' & qadar) Allah yang juga merupakan hak-hak kekuasaan mutklak zat Allah (Syiaeyyah).

Ahli FIQH (Syariah) dengan semua cabang disipline ilmuNya juga dengan jelas mengatakan bahawa "berlaku Syirik (yusyrik : tusyrik billaahi terhadap hak-hak mutlak zat Allah dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan serta menafi, membatal, menentang takdir (qada' & qadar) Allah bagi "hak-hak mutlak (zat) Allah & hak-hak kekuasaan mutlak zat Allah", maka gugur lah Islam (i'ttiqad al-Islam - tauhid Uluhiyyah) menjadi (al-Yahud : Syirik - Non Muslim) Yahudi dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan - al-Quran.

Senaraikan lah segala hak-hak mutlak (zat) Allah itu, yang tidak boleh di rampas, didahului, disekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagiNya ?

BermulaNya Syirik dengan I'ttiqad (yakin qalbu) yang dilaknatik Allah dari RIYA', UJUB, SUM'AH, SOMBONG - TAKABBUR"... kemudian zahir dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan...
... TAKSUB : MEMUJA diri sendiri / memuja berhala manusia berserban-kupiah, berjubah & berjanggut... Padahal segala taksub / pemujaan semata-mata terhadap Allah,
... MEMUJI diri sendiri / memuji berlebihan - bodek... Padahal segala pujian hanya bagi Allah,
... MEMBERSIH & MENYUCIKAN diri sendiri, keturunan, kaum, puak, jemaah, partiNya... Padahal tidak ada sesiapa yang berhak / berkuasa untuk membersih & menyucikan dari segala dosa & noda serta maksiat melainkan Allah.

Maka golongan syirik terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah itu adalah golongan Yahudi "al-Yahud - Haadu" dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan (al-Quran - bukan hadist), termasok golongan syiah (Syaieyah) yang menafi, membatal, menentang takdir (qada' & qadar) Allah yang juga merupakan hak-hak kekuasaan mutlak zat Allah - Non Muslim, tanpa mengira bangsa manusia mana pun dimuka bumi ini, juga termasok golongan :
... berbilang-bilang i'ttiqad uluhiyyah : perihal berbilang-bilang hak-hak mutlaka zat Allah
... sesamarataan i'ttiqad uluhiyyah : perihal samaratakan hak-hak mutlak zat Allah

... Golongan Syirik (Yahudi) - Non Muslim itu juga sekaligus tidak berAgama Tauhid (ad-deen - tauhid Rububiyyah : tauhid (zat) Allah), kerana Tauhid Uluhiyyah : tauhid hak-hak mutlak (zat) Allah (al-Islam) MEWAJIBKAN tauhid Rubibiyyah (ad-deen - tauhid (zat) Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun - Ghaib Qalbu..."Hanya berAqidah (al-Iman) dari Syariah-Fiqh (al-Ilmu) - Ghaib Akal sahaja.

SIAPA KAH MEREKA YANG PALING BANYAK BERKATA-KATA TERHADAP (zat) ALLAH & HAK-HAK MUTLAK (zat) ALLAH DENGAN TIDAK BENAR DI BUMI MALAYSIA SEJAK PULOHAN TAHUN DAHULU LAGI ???...

A046
Di antara orang-orang (al-Yahud - Yehud : Jew's) Yahudi ada yang mengubah (atau menukar ganti) Kalamullah (isi Kitab Taurat & tidak terkecuali al-Quran), dari tempat dan maksudnya yang sebenar, dan berkata (kepada Nabi Muhammad): "Kami dengar", (sedang mereka berkata dalam hati): "Kami tidak akan menurut". (Mereka juga berkata): "Tolonglah dengar, tuan tidak diperdengarkan sesuatu yang buruk", serta (mereka mengatakan): "Raaeina"; (Tujuan kata-kata mereka yang tersebut) hanya memutar belitkan perkataan mereka dan mencela agama (tauhid : ad-deen - rububiyyah : zat Allah), Islam (i'ttiqad yang diredhai Allah "al-Islam" - uluhiyyah : hak-hak mutlak zat Allah). Dan kalaulah mereka berkata: "Kami dengar dan kami taat, dan dengarlah serta berilah perhatian kepada kami", tentulah yang demikian itu lebih baik bagi mereka dan lebih betul. Akan tetapi Allah melaknat mereka dengan sebab kekufuran mereka. Oleh itu, mereka tidak beriman kecuali sedikit sahaja (di antara mereka).
(An-Nisaa' 4:46)

A047
Wahai orang-orang yang telah diberikan Kitab (Taurat : Injiel & tidak terkecuali al-Quran), berimanlah kamu dengan apa yang telah Kami turunkan (Al-Quran), yang mengesahkan Kitab-Kitab yang ada pada kamu (selama mana kamu tidak selewengkan), sebelum Kami menyeksa dengan menghapuskan bentuk muka kamu (sehingga berubah menjadi rata - tidak bermulut, berhidung dan bermata), lalu Kami menjadikannya sama seperti rupa sebelah belakangnya, atau Kami melaknatkan mereka sebagaimana Kami telah melaknatkan orang-orang (dari kaum mereka -  golongan beri'ttiqad syirik dilaknati Allah terdahulu - Yahudi) yang melanggar larangan bekerja pada hari Sabtu. Dan (ingatlah) perintah Allah itu tetap berlaku.
(An-Nisaa' 4:47) | 

A048
Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik (terhadap hak-hak mutlak zat Allah dengan) mempersekutukanNya (dengan sesuatu apajua), dan akan mengampunkan dosa yang lain dari itu bagi sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya). Dan sesiapa yang mempersekutukan (merampas : mendahului serta mengadakan tandingan & bandingan bagi hak-hak mutlak) Allah (dengan sesuatu yang lain), maka sesungguhnya ia telah melakukan dosa yang besar.
(An-Nisaa' 4:48) 

A049
Tidakkah engkau perhatikan (dan merasa pelik wahai Muhammad) kepada orang-orang yang membersihkan (menyucikan : memuji : memuja) diri sendiri? (Padahal perkara itu bukan hak manusia) bahkan Allah jualah yang berhak membersihkan (menyucikan : memuji : memuja) sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya); dan mereka pula tidak akan dianiaya (atau dikurangkan balasan mereka) sedikitpun.
(An-Nisaa' 4:49

A050
Lihatlah (wahai Muhammad) betapa beraninya mereka mengada-adakan (berkata-kata) perkara-perkara dusta terhadap (hak-hak mutlak zat) Allah? Dan cukuplah perbuatan itu menjadi dosa (syirik terhadap hak-hak mutlak zat Allah) yang terang nyata.
(An-Nisaa' 4:50)


A051
Tidakkah engkau perhatikan (dan merasa pelik wahai Muhammad) kepada orang-orang yang telah diberikan sebahagian dari Kitab (Taurat)? Mereka percaya (berimah) kepada benda-benda yang disembah yang lain dari Allah, dan kepada Taghut (berhala manusia, syaitan, iblis, jinn, berhala), dan mereka pula berkata kepada orang-orang kafir (kaum musyrik (berhala) di Makkah) bahawa mereka (kaum musyrik itu) lebih betul jalan agamanya (tauhid rububiyyah & uluhiyyah) daripada orang-orang yang beriman (kepada Nabi Muhammad s.a.w).
(An-Nisaa' 4:51

A052
(Golongan : Kaum Yahudi - syirik terhadap hak-hak mutlak zat Allah yang demikian sikapnya) mereka itulah orang-orang yang dilaknat oleh Allah; dan sesiapa yang dilaknat oleh Allah, maka engkau tidak sekali-kali akan mendapati sesiapa pun yang boleh menolongnya.
(An-Nisaa' 4:52) 
///
Ab Sheikh Yunan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(G83) BAHAYA SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH.

SYIRIK TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH. <3 membersih, menyucikan diri sendiri, kaum, puak, jama'ah, pertubohan, parti ...