Khamis, 23 Mac 2017

(G38) DIMALAYSIA PAS KATA HANYA DIA SAJA YANG BETUL.

Pas di Malaysia nie sama dengan Syiah (Syiaeyah) & Yahudi (al-Yahud)...
... Dalam perkara Agama (ad-deen - RUBUBIYYAH) hanya dia saja yang betul, tapi Agama (ad-deen - rububiyyah) - GHAIB QALBU itu masih bercampur aduk dengan Islam (al-Islam - uluhiyyah : perihal hak-hak mutlak zat Allah Allah yang tidak boleh di Syirikkan) fahamannya...!!!

... Dalam perkara Islam (al-Islam - ULUHIYYAH) hanya dia saja yang betul, tapi Islam (al-Islam - uluhiyyah) - GHAIB QALBU itu masih bercampur aduk dengan Agama (ad-deen - rububiyyah : pericah zat Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun yang tidak boleh di Murtadkan) fahamannya...!!!
... Dalam perkara Aqidah (al-Iman) GHAIB AKAL hanya dia saja yang betul... tapi Aqidah (al-Iman) bercampur aduk dengan Islam (al-Islam - uluhiyyah) GHAIB QALBU.

... Dalam perkara Syariah-Fiqh (al-Ilmu) - GHAIB AKAL hanya dia saja yang betul, tapi Syariat-Fiqh (al-Ilmu) masih bercampur aduk... Syariat-Fiqh Syiah (Syaieyah) & Yahudi (Yahudiah) pun dia kata Syariat-Fiqh Islam (al-Islam).
///


They share something in common, even something as wrong...

The reason is that people fail to recognize Islam (al-Islam - I'ttiqad (certain heart - mind) which pleases God, then it fails to recognize the I'ttiqad Shirk - Shia: Jews are cursed by Allah and I'ttiqad (certain heart - mind ) lodged supernatural in yourself.
///

Ab Sheikh Yunan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

(G83) BAHAYA SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH.

SYIRIK TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH. <3 membersih, menyucikan diri sendiri, kaum, puak, jama'ah, pertubohan, parti ...